Categorii
Sfaturi

Review: Acer Switch 7 Black Edition, mai mult decât o tabletă, mai mult decât un ultrabook

Acer Switch 7 Black Edition a ajuns la noi în redacție și l-am testat un pic pentru acest articol de preview.

Acer Switch 7 este vârful de gamă al Acer pe piața de convertibile și este o bestie aparte. Cât l-am testat, am descoperit un dispozitiv care nu se află la limita dintre tabletă și ultraportabil, ca majoritatea convertibilelor, ci care este mai bun, din diverse puncte de vedere, decât majoritatea tabletelor și decât majoritatea ultrabook-urilor.

Design

Acer Switch 7 are un design simplu, dar elegant. Partea din față este complet neagră, iar ecranul este înconjurat de margini destul de groase, dar există o explicație pentru acestea, despre care vom vorbi un pic mai târziu. Pe marginea din dreapta există un senzor din amprentă ascuns sub sticlă, iar pe cea de sus este o cameră foto pentru apeluri video și selife-uri.

Partea din spate este făcută din metal mat, cenusiu, foarte fin la atingere și destul de durabil la prima vedere. Suportul care susține tableta iese din carcasă la apăsarea a două butoane mecanice aflate pe muchia de jos și îl poți activa plasând tableta pe birou, nefiind nevoie să le acționezi cu mâna. Suportul este argintiu, constrastând plăcut cu restul carcasei.

Tastatura detașabilă se atașează de tabletă prin pini magnetici, iar partea din spate este acoperită cu un material textil plăcut la atingere. Tastatura este retroiluminată, un alt plus, iar trackpad-ul are dimensiuni decente.  

Per total, e un dispozitiv care arată premium și care se simte premium, dar de la care te-ai fi așteptat să fie mai ușor, având o greutate de 1,6 kilograme când e și tastura atașată.

Display

Ecranul este printre cele mai bune pe care le vei vedea pe o tabletă. Acer Switch 7 Black Edition vine cu un display cu diagonală de 13,5 inch, suficient de mare cât să fie bun pentru vizionat filme, pentru editat fotografii, pentru muncă de birou.

Rezoluția ecranului este QHD, iar calitatea este foarte ridicată: luminozitate mare, contrast ridicat, culori foarte plăcute. Este un ecran perfect pentru numeroase activități, iar rezoluția mare îl face bun și pentru citit și pentru editare foto.

Mi-ar fi plăcut ca ecranul să aibă margini mai subțiri și poate să nu fie atât de lucios dar, per total, ecranul este unul impresionant.

Performanțe

Acer 7 Switch Black Edition este un gadget aparte când vine vorba despre componentele interne. Este o tabletă mai puternică decât multe laptopuri ultraportabile, venind cu un procesor Intel Core i7-8550, cu 16GB RAM, SSD de 512 GB, dar și cu o placă video dedicată Nvidia MX150. Da, Acer Switch 7 Black Edition este o tabletă cu placă video dedicată. De aici și marginile mai groase ale ecranului și greutatea mai mare.

Pentru a asigura răcirea acestor componente, cei de la Acer nu au implementat cu cooler clasic – care ar fi fost gălăgios, voluminos și care ar fi consumat mai multă energie – ci au folosit un sistem pe bază de lichid care își face treaba foarte bine. Chiar și în timpul unor sarcini foarte dificile, tableta a rămas la temperaturi scăzute, un mare plus.

Apropo de sarcini dificile – ce poți face cu o tabletă dotată cu procesor Intel Core i7 și cu placă video dedicată? Aproape orice. Browsingul și munca în Office nu îi dau niciun fel de problemă, editarea foto in Photoshop merge fără cusur, chiar și la rezoluții mai mari, iar editarea video se desfășoară decent la rezoluție Full HD și fără efecte complexe.

Acer Switch 7 Black Edition e un device bun la toate pentru cei care vor performanțe foarte bune peste tot: la birou, acasă, în avion, în deplasare.

Din păcate, aceste performanțe vin și cu un neajuns: autonomia dispozitivului este mică iar pe modul care favorizează performanțele nu am reușit să obțin mai mult de 3 ore de utilizare intensă. În modul de economisire a energiei, Acer Switch 7 Black se duce spre 6 ore de utilizare – rezultat modest.

Tastatură și experiență de utilizare

Tastatura detașabilă de pe Switch 7 Black Edition oferă o experiență plăcută – este suficient de “aerisită” încât să nu apeși pe mai multe taste accidental, iar cursa butoanelor este destul de lungă. Trackpad-ul are dimensiuni destul de mici și recomand folosirea unui mouse sau a ecranului tactil.

Tableta vine și cu un stylus special care oferă precizie ridicată și o senzație plăcută la folosire. E bun pentru graficienii care vor să facă schițe atunci când sunt pe drum și perfromanțele bune ale tabletei permit folosirea stylusului cu programe de genul Adobe Illustrator sau Photoshop, un plus.

Preț și concluzii

Cu un preț de circa 2.000 de euro Acer Switch 7 Black Edition nu este un dispozitiv ieftin. Dar, în ciuda câtorva minusuri rămâne un device premium foarte interesant, la limita dintre tabletă și laptop, pentru cei care vor versatilitate fără să renunțe la performanțe.

 

De Octavian Palade